Riool- en hemelwaterafvoeren

Een goed onderhouden riool- en hemelwaterafvoer is belangrijk om hinder in en om het huis te voorkomen.
Stebo Installaties heeft veel ervaring op dit gebied en helpt u graag bij preventie en onderhoud van deze systemen.
Tevens installeren wij veel regenwateropvangsystemen en infiltratieputten, van klein tot groot, die onze klanten grote besparingen opleveren.

Voordelen van regenwater opvangen

Gebruik regenwater in het huishouden

Een systeem dat regenwater opvangt, filtert en opslaat om in en om het huis te gebruiken biedt heel veel voordelen voor consumenten. De systemen zijn vaak relatief simpel en eenvoudig te installeren. Een simpele oplossing is het het opvangen van regenwater om de planten water te geven. Een complexer systeem filtert het water en heeft aansluiting op bijvoorbeeld het toilet of de wasmachine.

Regenwater opvangen is gratis

Het belangrijkste voordeel is dat je bespaart op de maandelijkse vaste lasten. Regenwater is tenslotte gratis. Dus hoe meer je opvangt en gebruikt, hoe minder je aan water kwijt bent per maand. In tegenstelling tot kraanwater is regenwater zacht – het heeft weinig tot geen kalk. Hierdoor gaan apparaten als een wasmachine langer mee en heb je bijvoorbeeld minder wasmiddel nodig per wasbeurt. 

Verminderd de kans op overstromingen

Daarnaast heeft het ook vele voordelen voor het milieu. Schoon drinkwater wordt steeds schaarser, en het is dus noodzakelijk om daar zuinig mee om te gaan. Hoe meer regenwater gebruikt wordt, hoe lager de druk op het grondwater wordt. Daarnaast wordt de druk op het hemelwaterafvoeren verminderd tijdens de pieken, wat de kans op erosie en overstromingen helpt verlagen.

Infiltratieput

Ook bij u in de tuin kunt u last hebben van overtollig regenwater na een flinke hoosbui. Dat komt vaak voor bij grote verharde oppervlakken en kan voor veel overlast zorgen. Een eenvoudige en efficiënte oplossing is de infiltratieput. Daarmee creëert u een manier om water sneller af te voeren en bent u af van die vervelende plassen water. Het gaat om een verticale buis die in de grond geïnstalleerd wordt.

De bovenzijde sluit u af met een rooster, dus uiteindelijk ziet u er niets van. De verticale koker vangt het regenwater staat dat langzaam af aan de omliggende grond via kleine gaatjes. Voor een optimale werking en een snelle infiltratie van het water is het nodig om de koker te omringen met grind of drainage zand.

Voorkomen van verstopping in het riool

Wij van Stebo Installaties helpen u graag als uw riool verstopt raakt, maar helpen u nog liever problemen te voorkomen.
De volgende maatregelen helpen om verstoppingen te voorkomen:

Spoel niet teveel wc papier, en zeker geen ander zaken door het toilet. Al het andere kun je weggooien in een prullenbakje.

Maak doucheputjes regelmatig schoon en verwijder de haren voordat zij het riool in verdwijnen.

Vaatwassers zijn grote boosdoeners, deze zorgen voor vettig afval. Zo mogelijk, gooi met regelmaat een emmer heet water door de afvoer.

Ga na of de rioolbuis, zeker bij oudere huizen, goed beschermd is tegen wortelgroei van omliggende bomen en struiken.

Oplossingen van verstopte waterafvoer

Als de waterafvoer niet meer doorloopt is het handig om ons te bellen. Een van onze installateurs komt dan bij u langs om het euvel op te lossen. Maar in sommige gevallen zijn kleinere verstopping zelf op te lossen door een ontstopper of vloeibaar ontstoppingsmiddel te gebruiken. Zeker bij het gebruik van vloeibare ontstoppingsmiddelen is het vaak nodig om 24 uur te wachten op het resultaat.

Direct WhatsApp starten?